Tuesday, 14 January 2014

Anak sihat dan pintar

  
Salam semua....Selamat menyambut Maulidur Rasul SAW...
Minggu ni dah masuk minggu ke 3 persekolahan...macam mana dengan anak2 kita?....harapannya, semua mereka dapat mengikuti pelajaran yang diajar di sekolah...dan harap-harap mereka semua betul-betul ready untuk menerima ilmu yang dicurahkan oleh guru-guru...

Sebagai ibu bapa, saya percaya kita semua telah memberi yang terbaik untuk anak2...persediaan mental...fizikal...material...segala-galanya kalau boleh yang terbaik untuk anak-anak kita....jom kita semak adakah anak2 kita mempunyai ciri2 dibawah?

• Kurang selera makan
• Sembelit
• Sering selsema dan demam (terutama yang tinggal di TASKA)
• Kurang daya pertahanan badan (imun rendah)
• Masalah kurang berat badan
• Hilang fokus serta sukar mengikut arahan
• Emosi tak stabil
• Hyperactive
• Daya ketahanan badan terhadap penyakit lemah
• sering selesema
• daya ketahanan badan yang rendah
• sering jatuh sakit

Setiap ibu bapa juga pasti inginkan anak mereka mempunyai tahap intelektual yang tinggi, berpotensi, bijak kreatif, rajin belajar dan mempunyai tabiat seronok membaca. Memang tidak dinafikan yang cemerlang dalam pembelajaran memberikan peluang yang cerah untuk masa depan anak anda, namun itu semua tidak mencukupi tanpa nutrisi yang baik yang juga penting dalam perkembangan tahap intelektual anak-anak. 

Sebagai ibabapa yang prihatin, kita mesti akan sanggup buat apa saja demi anak-anak. Termasuklah memberi anak-anak makanan yang berkhasiat dan sihat dan menyediakan kelengkapan yang sempurna untuk memastikan nak-anak dapat membesar dengan sihat dan cergas.
Salah satunya adalah memberi makanan tambahan untuk pastikan anak-anak sentiasa dalam keadaan sihat serta dapat menjadi anak yang cemerlang di dunia dan akhirat Insya Allah.

Shaklee mempunyai set yang terbaik untuk anak- anak membesar dengan sihat.


Omega 3 (terdapat dalam Omega Guard Shaklee)
Sebahagian besar daripada otak terbina dari lemak 'baik' yang juga dikenali sebagai asid lemak Omega-3. Kajian menunjukkan diet yang kaya dengan Omega-3boleh meningkatkan keupayaan belajar, kemahiran menaakul atau menyelesaikan masalah, meningkatkan daya tumpuan dan ingatan serta perhubungan antara sel otak. Omega-3 juga menunjukkan dapat menyokong keseimbangan emosi dan sikap positif dan membantu menigkatkan daya ingatan ketika mereka tua kelak. Bagi ibu yang sedang hamil trimester II & III sangat di galakkan mengamalkan Omega bagi perkembangan awal otak bayi dalam kandungan.

Vitamin C
Sebagai ibu bapa prihatin, pasti inginkan anak-anak mendapat khasiat makanan sepatutnya. Lebih-lebih lagi bila sudah bercerai susu ibu, 100% nutrisi harian adalah dari pemakanannya.Tubuh badan anda boleh melakukan banyak perkara, tetapi ia tidak boleh membuat atau menyimpan vitamin C.
Antara Fungsi Vitamin C :
Memelihara daripada jangkitan, dan meningkatkan imuniti tubuh.
Membantu anda menjaga kesihatan gigi dan gusi serta struktur tulang.
Meningkatkan penyerapan zat besi daripada sumber bukan daging.
Membantu pertumbuhan dan penggantian tisu dan menolong dalam pengeluaran hormon anti-stress dan interferon. 

Protein Baik / Mealshakes
Protein baik membantu dalam menyuburkan otak. Asid amino yang diperolehi dari protein diperlukan untuk neurotransmitter. Protein juga merupakan blok-blok sel yang terbina di dalam tubuh termasuk lah sel-sel imun, sel-sel darah merah, enzim, otot-otot dan tulang yang diperlukan untuk tumbesaran yang sihat. Jika anak anda sering selsema, batuk dan demam, Mealshakes adalah penyelesaian yang terbaik, di mana ia boleh meningkatkan sistem ketahanan badan anak secara semulajadi.

Oleh itu sediakan keperluan awal bagi merangsang otak si manja. Jika anak anda berusia 1 tahun ke atas, ke semua supplement di atas sudah boleh diamalkan. Harga? Insyaallah mampu milk oleh setiap ibu bapa. Sangat murah berbanding dengan kesihatan dan kecerdasan minda yang tak ternilai harganya kan?

PM saya untuk harga terbaik!
Zuharaanggun
Pengedar Sah Shaklee kawasan Sg Petani, Alor Setar, Kangar dan Pulau Pinang
Shaklee Independent Distributor [ID No : 1095674]
012-3382618 (sms / wassap) zuharaanggun@gmail.com
No comments:

Post a Comment

Send feedback/comment